Suomen ensimmäinen beach volleyn yläkouluohjelma, on aloittanut toimintansa!

 

 Yläkouluohjelman rakentamisessa ovat olleet mukana Jyrki Nurminen Beach Volley, Lentopalloliitto, pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhea, Biitsi.fi sekä Biitsi Vantaa. 

ylakoulu-nurminen-768x400.jpg

- Ohjelma tarjoaa yläkouluikäisille nuorille tavoitteellisesti harrastaville urheilijoille mahdollisuuden harjoitella beach volleyta ammattivalmennuksessa ja pelata ohessa myös lentopalloa. Ryhmän jäsenet ovat valinneet päälajikseen beach volleyn ja lentopallo on toimii sitä tukevana harjoitteluna. Aloitimme beach volley harjoitukset kesäkuun alussa, kertoo Jyrki Nurminen. 

Suomalaisen miesten beach volleyn keulakuvana jo usemman vuoden ajan ollut ja myös kiertueita pyörittänyt Nurminen on jo pidempään haaveillut tavoitteellisen junioriryhmän kasaan saamista. Kun yhteydenottoja aiheesta tuli, niin asia lähti kulkemaan toteutukseen.

Yläkouluohjelma on vuoden ympäri toimiva valmennuksellinen kokonaisuus, jonka tavoitteena on kehittää nuoria urheilijoita kokonaisvaltaisesti ja kestävästi. Lähtökohtana on nuoren urheilijan arjen optimoiminen tavalla, jossa tavoitteellinen beach volley -harjoittelu, lentopalloharjoittelu, fyysisen ja henkisen toimintakyvyn parantaminen yhdistyvät niin, että myös koulunkäynnille jää riittävästi energiaa. 

- Valmennusohjelma tarjoaa urheilusta innostuneille tavoitteellisille nuorille alustan, jossa on turvallista kasvaa ja kehittyä ja tavoitella myöhemmin myös huippu-urheilumenestystä. Ohjelma avaa polun nuorten maajoukkuetoiminnan kautta mahdollisuuteen hakea toisen asteen oppilaitoksen akatemiatoimintaan, Nurminen kertoo.

Kesäkuussa käynnistyneen ohjelman urheilijoilla on kolmet beach volley ja yhdet lentopalloharjoitukset viikossa, jonka lisäksi fysiikkaa kehitetään kestävyys- ja voimaharjoitteilla. Harjoitusohjelmien sisällössä otetaan yksilölliset tarpeet huomioon.

- Huomioitavaa on se, että emme ole hakeneet tämän ohjelman rakentamiseen mitään julkista rahoitusta. Malli on luotu niin, että vanhempien harrastuskustannukset pysyvät samana, loppurahoitus on haettu yhteistyökumppaneilta. Yhteistyökumppanit ovat nähneet arvoa olla mukana tukemassa nuorten tavoitteellista ja kestävää kehittymistä. Ilman heidän tukea tätä ohjelmaa olisi ollut mahdoton toteuttaa, Nurminen toteaa.

Yhteistyökumppaneita ovat Biitsi.fi, Biitsi Vantaa, Harvia, Kirami, Pihlajalinna ja Fast.